In vier stappen resultaat

Diagnose

Tijdens je eerste bezoek achterhalen we de oorzaak van je pijnklachten. Soms is die oorzaak meteen duidelijk, zoals acute rugpijn na een val of schouderpijn na een verkeerde tennisslag. Veel vaker is de oorzaak een combinatie van meerdere gebeurtenissen, die bij elkaar opgeteld de pijnklacht veroorzaken. Is het toeval, dat die spieren juist nu overbelast zijn geraakt? Zijn er meerdere oorzaken te benoemen of andere signalen van overbelasting van je lichaam te herkennen? Het herkennen van de juiste klachten is de sleutel tot succes.

Behandeling combineren

We starten pas met een behandeling als het voor jou duidelijk is wát je klacht precies is en waardoor jouw klacht is ontstaan. Binnen ons team van 13 therapeuten, kiezen we de meest effectieve route naar herstel. Behandeling op de behandelbank of in de trainingszaal? Indien nodig worden de behandelingen door 2 gespecialiseerde therapeuten gecombineerd. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van een stijve nek helpt de manueel therapeut je hier eerst vanaf, waarna vervolgens de psychosomatisch fysiotherapeut je ontspanningsoefeningen aanleert en mindfulness training geeft. Zo analyseert en behandelt de manueel therapeut jouw rugklachten op de behandelbank, waarna de sportfysiotherapeut het behandeltraject voortzet met specifieke oefeningen in de trainingszaal. 1 + 1 = 3 bij FMT fysiotherapie. Specialisaties zorgen voor verdieping, onderlinge samenwerking geeft optimaal resultaat.

Lees hier meer over onze specialisaties

 

Training

Klachten ontstaan vaak door overbelasting, onvoldoende lenigheid, -kracht, -uithoudingsvermogen en vooral door slechte coördinatie van spieren. Verkeerde houding en/of gewoontes resulteren in fout ingesleten en aangeleerde beweegpatronen. Deze veroorzaken langdurige overbelasting met langdurige pijnklachten als resultaat. Met onze oefeningen train je de spieren van je lichaam weer in de juiste patronen te bewegen. Actieve training is vaak de kern van herstel. Dat begint met jouw motivatie en inzet en wij begeleiden de route. Daarom is de grote moderne trainingszaal het actieve hart van de praktijk. Een trainingsschema is altijd op maat. Je kan individueel trainen, maar soms is training in een groep effectiever of gewoon gezelliger.

Resultaat dat blijft

Wij zijn pas tevreden als de behandeling voldoet aan jouw verwachtingen. Voor de één volstaat een enkele behandeling om inzicht te geven in het ontstaan van klachten, met een schema voor oefeningen voor thuis. Voor de ander is klachtenvrij sporten het optimale eindresultaat na een intensief revalidatietraject van een half jaar. We zorgen ervoor dat je weer aan de slag kan. Geen onnodig lange behandeltrajecten. Specialisten zorgen voor hoge kwaliteit, samenwerking voor snel resultaat. En als je behandeling bij FMT Fysiotherapie is afgerond weet je wat je moet doen om herhaling van klachten in de toekomst te voorkomen.

Patiënt tevredenheid

Het hele jaar door meten wij de tevredenheid onder de patiënten van FMT Fysiotherapie. Met de anonieme Qualiview enquete beoordeelden de patiënten onze praktijk met een 9.3! Ook blijkt dat 83% van de patiënten FMT Fysiotherapie aanraadt (z.g. net promoter score) bij vrienden / bekenden. Een uitstekende score (gemiddeld scoren vergelijkbare praktijken 65%), waar we hard voor werken en erg trots op zijn! Wij zijn pas tevreden als jij dat bent!

Qualiview score 2023: Net Promotor Score 8.3  en algemene beoordeling 9.3

 

 

 

Ontwerp en Website Underdock Amersfoort