Fysiotherapie

Bewegen zonder pijn, kwaliteit door focus
Fysiotherapie lost problemen bij bewegen op en vormt bij ons de basis van alle therapeuten. Bij klachten spelen vaak veel verschillende aspecten mee. Daarom hebben al onze fysiotherapeuten zich doorontwikkeld tot specialist. Veel weten van een kleiner gebied vergroot de kwaliteit. Kwaliteit door focus, daar geloven wij in. Een behandeling fysiotherapie kan 1 op 1 gegeven worden in de behandelkamer, maar ook in onze moderne trainingszaal of het sportveld voor de praktijk. We trainen soms in kleine groepjes, als dit beter is voor jouw herstel. Als je niet naar de praktijk kan komen, dan geven we de behandeling aan huis. Ook bij chronische oorzaken kan fysiotherapie pijn verlichten en ervoor zorgen dat je zolang mogelijk optimaal in fysieke conditie blijft.

Manueeltherapie

Meer dan alleen kraken
Zodra de nek of rug betrokken is bij de oorzaak van jouw pijnklachten, zal altijd de manueel therapeut als gespecialiseerde fysiotherapeut jouw klachten beoordelen en behandelen. Met 3-4 jaar extra nascholing is hij/zij zeer deskundig om veel breder naar jouw klachten kijken en daarmee sneller de oorzaken van de klachten te achterhalen. Naast manipulaties (“kraken”), rekkingen en oefeningen leren we je foute beweegpatronen te herkennen en met oefeningen te herstellen. Spiercontrole herstellen is vaak de basis van herstel. Als de oorzaak ook op andere vlakken ligt, behandelt de manueel therapeut ook samen met andere specialisten binnen ons team. Denk hierbij aan problemen met de kaak, sport, stress, spanning etc.

Sportfysiotherapie

Wanneer je lichaam je volgende tegenstander is
Zijn jouw klachten ontstaan met sporten of word je in je sport belemmerd, dan zal onze sportfysiotherapeut als gespecialiseerde fysiotherapeut jouw klachten beoordelen en behandelen. Snel de juiste diagnose stellen, dat is essentieel. Wij begeleiden je vanaf het moment dat je bij ons de praktijk binnenstapt, totdat je weer kan aansluiten bij je (team)training of wanneer je persoonlijke doel bereikt is. Daarbij staat niet je blessure centraal, maar jij als sporter. Door onze persoonlijke ervaringen binnen de (top)sport, zijn wij als sportfysiotherapeuten de aangewezen partij om je zo snel en sterk mogelijk weer terug op het veld te krijgen. Je kunt overigens ook zonder klachten maar met een specifiek beweeg- of prestatiedoel bij onze sportfysiotherapeuten terecht.

Dry Needling

Spieren losmaken, beter bewegen
Heb je teveel gevraagd van je lijf en voelt het moe, loom, zwaar of als een blauwe plek. Grote kans dat er verkrampte “knopen” of myofasciale triggerpoints in de spier zitten, die normaal bewegen belemmeren. Als massage, oefenen, rekken en rusten te weinig verbetering geven, is spierbehandeling met dry needling in 3-5 behandelingen wel effectief. Met een dun naaldje (0,3 mm) worden de verkrampte spieren kort aangeprikt om een ontspanreflex in de spiervezel op te wekken. De verkramping wordt opgeheven en de opgehoopte afvalstoffen (die pijn in de spier veroorzaakt) verdwijnen. Het is een bewezen effectieve (veilige) behandeltechniek met zeer goed resultaat. Het blijft daarnaast altijd belangrijk de oorzaak van de overbelasting te achterhalen, zodat herhaling voorkomen kan worden.

Kaak/ Orofacialfysiotherapie

De pijn verbijten is niet meer nodig
Een vermoeid, stijf gevoel of pijn in het gezicht? Gaat je mond niet meer zo ver open? Of heb je andere klachten in het hoofd en het daarbij horend kaakgewricht? Denk aan een strak gevoel in je kaakspieren, pijn bij kaakbewegingen, knakken. Ook oorpijn, of hoofdpijnklachten kunnen veroorzaakt worden door spieren in het hoofd of in de hals. Deze (pijn)klachten zijn door middel van kaakfysiotherapie goed te behandelen. Bij je eerste bezoek stellen we vast wat de oorzaak van je klachten is. De behandeling is gericht op voorlichting en advies, het goed laten functioneren van de betrokken gewrichten en het ontspannen van de spieren.

Psychosomatische Fysiotherapie

Spanning de baas
Heb je stress, zit je niet lekker in je vel? Voel je dat spanning je pijnklachten veroorzaakt of verergert? Wanneer je bijvoorbeeld moeite hebt met ontspannen of je grenzen aan te geven, kan onze psychosomatische fysiotherapeut je weer op weg helpen. Al tijdens het kennismakingsgesprek maken wij een begin met behandelen. Ontspanningsoefeningen en grenzen leren aangeven staan centraal. Ook de ademhaling en leefstijl zijn belangrijke onderwerpen binnen de behandeling. Samen met jou gaan we zoek naar de achterliggende oorzaak waarom je niet lekker in je vel zit, zonder je hierbij het gevoel te geven dat je bij de psycholoog terecht bent gekomen.

Oedeem Fysiotherapie

Oedeem in je lichaam? Er is een oplossing
Lymfoedeem is vochtophoping die wordt veroorzaakt door een storing in het lymfsysteem. Soms is deze storing aangeboren, maar meestal treedt lymfoedeem op na een ernstige beschadiging van de lymfvaten of lymfklieren als gevolg van een operatie of bestraling. Lymfoedeem begint met een gevoel van spanning in de huid door de zwelling van bijvoorbeeld arm of been. Het is niet alleen hinderlijk, maar kan ook ontstekingen (“wondroos”) en gewrichtsklachten tot gevolg hebben. De behandeling van lymfoedeem bestaat uit oedeemtherapie die de volgende onderdelen bevat: manuele lymfedrainage, oedeem- en fibrosegrepen, compressietherapie, fasciatechnieken en bewegings/ademhalingsoefeningen.

Oncologie Fysiotherapie

Geef je lichaam een fysieke boost
Heb je kanker of ben je net hersteld van kanker en voel je moe in je lijf, je spieren of gewrichten, of is je conditie sterk verminderd? Neem dan contact op met onze oncologiefysiotherapeut. Zij behandelt klachten ten gevolge van de kanker zelf of ten gevolge van de medische behandeling van kanker. Ook bij lymfoedeem, huidveranderingen of stug littekenweefsel kan ze veel verschil maken. Soms word je individueel behandeld op de bank, maar trainen in de sportzaal in kleine groepjes is ook mogelijk. Alles is gericht op betere kwaliteit van leven.

Fascia Intergratie Therapie

98% van je lichaam is bindweefsel, dus behandelen we dat
Heb je alle soorten therapie al geprobeerd, zonder resultaat? Heb je het gevoel alsof je lijf in een te krappe jas zit? Waarschijnlijk beweegt je fascie (bindweefsel) onvoldoende. De fascia beïnvloedt in samenwerking met het zenuwstelsel en het hormonaal stelsel, de mate van spierspanning, de bewegingspatronen, de circulatie van je bloed, de hormoonhuishouding, je stress level, je humeur, de manier van emotioneel reageren, het denken en heeft dus ook invloed op je gedrag. Het is een logische stap om deze fascia structuren te behandelen aangezien ze in veel klachten en aandoeningen een belangrijke rol speelt. Met fascia integratie therapie behandelen we het gehele lichaam, dus niet alleen de pijnlijke plek.

Geriatrie

Kwaliteit van leven voor kwetsbare ouderen                                                                De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het  behandelen van kwetsbare ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen. Zij heeft kennis  van veroudering, ouderdomsziekten en de gevolgen daarvan. Zolang mogelijk zelfstandig blijven in uw dagelijks leven is haar doel.

WordPress ontwikkeling en hosting